Florin Dobre

Florin Dobre

“Din pacate acest fenomen a crescut de la an la an iar dupa revolutie l-am urmarit indeaproape, am vazut directia si trendurile in care au evoluat cersetorii daca pot spune asa. Am si multi prieteni printre ei, imi place sa vorbesc cu ei si sa le ascult povestile. Pe foarte multi i-am vazut crescand si din pacate nu au reusit sa iasa din acel sistem destul de bine pus la punct din pacate pentru noi si pentru Romania. Este un sistem destul de bine organizat care stie sa sensibilizeze oamenii si sa scoata cat se poate de mult de la ei. Am vazut la inceputuri copii, dupa care am vazut ologi dupa care am vazut batrani care stau in fata magazinelor cu priviri triste si chinuite, am vazut copii cu animale in brate, am vazut copii mutilati special pentru asa ceva (unul dintre ei l-am revazut dupa 7,8 ani in Constata si mi-l amintesc cand era copil si am vazut transformarea lui de la copilul dragut care era la unul oparit pe tot corpul si cu mainile zdrobite pentru a numai putea tine nimic in ele si a atrage atentia si mila oamenilor)….generatiile s-au schimbat iar acum in continuare platesc salariile unor militieni sau angajati ai primariilor si au trecut la o alta forma mult mai agresiva si greu de refuzat de cineva sa nu le dea bani: parcheaza masini si majoritatea oamenilor sunt speriati sa nu le fie zgariate masinile!!! E simplu nu!

Nu dau niciodata bani cersetorilor si nu incurajez astfel de manifestari. Este o rusine ca putem accepta o astfel de problema interminabila, ei nu sunt saraci ci au o meserie iar cei care sunt intradevar saraci ar trebui ajutati intr-un alt mod de sistemele sociale si de Biserica Romana. Este pacat ca nu putem avea grija de acesta tara!

Sigur va fi o lupta cu morile de vant si multi vor fi impotriva voastra, ca asa e la noi, dar eu va doresc sa reusiti sa faceti o Romanie mai curata iar acele suflete triste sa poata zambi odata si inca odata….”